tisdag 22 september 2015

Saknad..




Idag är de min fars födelsedag eller som jag sa farsan, Han skull ha fyllt 80 år dagen till ära.

 Man tänker mer och mer sällan på dig, men när man går ut i skog och mark och hittar de första hjortronen, kommer minnena om hur du åkte ut på sommarkvällarna och kunde komma tillbaka med hinkar och ibland så var även kepsen full.
 Sen kommer hösten och jakten börjar, då går de inte en jaktdag då man tänker på de jakt-upplevelser vi haft tillsammans och alla Åsa.Nisse historier du berättat om, hur du och farfar, sprang med honom på tjädervin och hur landsfriskalen och markägarna gjorde allt för att få fast er..

Hur spännande de var att cykla hem efter landsvägen med en älgskank i ryggsäcken och direkt ni såg lysena från en bil köra rakt ned i diket och ligga platt där tills den passerat.

Sen försökte du med de omöjliga att lära mig jaga hare..Där du och brorsan älskade att vara ute.
Själv hade man inte ro i kroppen och såg aldrig haren fast du kunde säga exakt var man skulle stå och var den skulle dyka upp.
När man stöter upp en hare så får man upp en tanke och med ett leende på läpparna tänker..
Haren är uppe-Haren är död..
skall de ha ekat i skogen kring degermyran när ni var ute och spårade utan hund..Du var ofta hund och gick och "skällde" i harlöpan innan du skaffade Zita..Finns så mycket att försöka komma ihåg
om de fina vi haft tillsammans i guds fria natur.

Men åren går och naturen förändras.
Kvar finns våra minnen om hur de var och hur de sen blev..

Grattis Farsan..






 De är klart att änglar finns, Här är mitt yngsta, Ella =)